بروزرسانی: 5-3-1403
مواد هوشمند

نوع آزمایشگاه:   مکان:اطلاعات ارائه نشده

  نام شماره تماس ایمیل
سرپرست آزمایشگاه دکتر امید رحمانی 4135 omid.rahmani[at]znu.ac.ir
معرفی

هدف آزمایشگاه‌های تحقیقاتی مواد پیشرفته و هوشمند به عنوان یک قسمت مهم از تحقیقات علمی در زمینه‌ی مواد، بررسی، توسعه و به‌کارگیری فناوری‌های نوین و پیشرفته در تولید و ارتقاء ویژگی‌های مواد است. این آزمایشگاه‌ها برای ارزیابی و بهبود عملکرد، رفتار و خصوصیات مواد با استفاده از تجهیزات و فناوری‌های مدرن و پیشرفته تجهیز شده‌اند. اهداف این آزمایشگاه‌ها شامل بهبود عملکرد مواد، کاهش هزینه‌ها و زمان تولید، کارایی بالاتر در مصرف انرژی، ایجاد مواد با ویژگی‌های خاص و کاربردهای نوین در صنایع مختلف می‌باشد.

زمینه های فعالیت

اطلاعات ارائه نشده

امکانات و تجهیزات آزمایشگاه     

1-1- دستگاه ضربه سقوط آزاد وزنه

دستگاه ضربه سقوط آزاد وزنه یک تجهیز آزمایشگاهی است که برای انجام آزمون‌های ضربه‌ای بر روی مواد مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دستگاه شامل یک وزنه است که از ارتفاع مشخصی سقوط می‌کند و در اثر برخورد با نمونه کامپوزیت، انرژی ضربه‌ای را به آن انتقال می‌دهد. با انجام آزمایشات ضربه سقوط آزاد وزنه بر روی کامپوزیت‌ها، می‌توان ویژگی‌هایی از جمله مقاومت به ضربه، شکل‌پذیری، انرژی جذب شکست و الگوی شکست آن‌ها را ارزیابی کرد. این دستگاه از اهمیت زیادی در صنایع هوا و فضا، خودروسازی، صنعت انرژی و ساخت و ساز برخوردار است زیرا این صنایع از مصالح کامپوزیت برای کاربردهایی نظیر ساخت قطعات سبک و مقاوم استفاده می‌کنند.

2-1-1- تجهیزات مرتبط:

پرتابه

فیکسچر

سخت افزار

کمپرسور

 

2- آون آزمایشگاهی

آون آزمایشگاهی یا فور در آزمایشگاه‌ها، وسایل مختلف را با استفاده از حرارت بالا خشک و استریل می‌کند. از این دستگاه در زمینه‌هایی همچون زیست‌شناسی، داروسازی، شیمی و مهندسی استفاده می‌شود. آون آزمایشگاهی قادر است؛ دما را تا حدود 150 درجه سانتیگراد برساند. کاربردهای خاص آون آزمایشگاهی شامل انجام آزمایشات مختلفی همچون آنالیز صفاتی همانند تعیین مقاومت کششی، تغییر شکل و تاب‌آوری محصولات تولیدی، مقاومت لحیم‌کاری در تخته‌های مدار و پخت و پلیمرازاسیون کامپوزیت­ها است.

 

1-2- اجزای آون آزمایشگاهی

یک آون آزمایشگاهی از اجزای مختلفی تشکیل می‌شود که هریک از این اجزا نقش خاصی در عملکرد آن دارند.

1-1-2- محفظه اصلی

این محفظه محلی است که وسایلی که می‌خواهیم تحت حرارت باشد؛ در داخل آن قرار می‌گیرند. جنس این بدنه اغلب از استیل ضد زنگ یا آلیاژهای مقاوم نسبت به حرارت و رطوبت ساخته می‌شود. در داخل این محفظه اجزای خاص و مهمی همچون ترموکوپل و سنسور دما نیز تعبیه می‌شوند.

2-1-2- عایق

با توجه به اینکه، دمای تولیدشده در داخل آون آزمایشگاهی باید بسیار بالا باشد؛ لازم است که تا حد امکان از به هدر‌ رفتن انرژی جلوگیری شود. به غیر از این مسئله، گرمای بسیار بالایی که در داخل محفظه ایجاد می‌شود اگر به بخش خارجی و مدارهای دستگاه نفوذ کند، آن را ذوب خواهد کرد. بنابراین به کارگیری از عایق بسیار اهمیت دارد؛ عموما از پشم شیشه جهت این امر استفاده می‌شود. در ضمن وجود نواری از فایبرگلاس با طول عمر بالا نیز به جلوگیری از هدر رفتن دما کمک می‌کند.

3-1-2- المنت

در نزدیکی جداره بیرونی فور، المنت‌های در نظر گرفته می‌شوند که دمای آون را به میزان مورد نیاز برساند. در اغلب نمونه‌ها یک یا دو عدد المنت فلزی با پوششی سرامیکی وجود دارد. علت استفاده از پوشش نسوز و عایق، به دلیل خطر اتصال جریان به محفظه و بروز آتش‌سوزی است.

4-1-2- نمایش دما

این سیستم به روش‌های مختلفی همچون دماسنج، برد الکتریکیِ متصل به سنسور حرارتی، ترموکوپل فلزی یا جیوه‌ای و غیره دمای داخل محفظه را اندازه‌گیری می‌کند و آن را نمایش می‌دهد.

اعضای پژوهشی آزمایشگاه     

اطلاعات ارائه نشده

فعالیت های پژوهشی     

اطلاعات ارائه نشده

پروژه های پایانی دانشجویان     

اطلاعات ارائه نشده

لیست مقالات چاپ شده در آزمایشگاه     

اطلاعات ارائه نشده


ارتباط با مهندسی مکانیک

به منظور ارائه خدمات بهتر، هرگونه پیشنهاد و انتقاد سازنده خود را با ما در میان بگذارید